Tine Faassen wint scriptieprijs Brabantse geschiedenis

De Scriptieprijs Brabantse Geschiedenis is zaterdag 10 september 2016 voor de eerste maal uitgereikt in het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch.
De prijs is een initiatief van Erfgoed Brabant, de Historische Vereniging Brabant en Zuidelijk Historisch Contact en heeft als doelstelling de wetenschappelijke beoefening van de Brabantse geschiedenis aan de Nederlandse en Belgische universiteiten en hogescholen te bevorderen.

img_0774Tine Faassen werd de winnaar. De winnende scriptie van Tine Faassen had als onderwerp: Gedecoreerde overkappingen en wintertuinen in Antwerpse burger- en herenhuizen, 1860-1930 (Ontwerpwetenschappen: Monumenten- en Landschapszorg Universiteit Antwerpen 2015).
De prijs werd uitgereikt door Ans Buys, lid raad van toezicht van Erfgoed Brabant, en bestaat uit een geldbedrag van € 1.000,– en de mogelijkheid de bekroonde scriptie, omgewerkt tot een artikel, te publiceren in het Noordbrabants Historisch Jaarboek (NHJ).

De overige kandidaten op de shortlist waren Florian Daemen, Helga Kliffen, Mark Vermeer en Ruud Verstraten. Alle kandidaten kregen een oorkonde en een herinnering.

img_0788-2-min

 

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.