Lezing van HKK Onsenoort over leven en overleven in de Biesbosch

gekeEr is al veel over de Biesbosch geschreven. Niettemin is het journaliste Geke van de Merwe-Wouters gelukt een boek over het bijzondere gebied te schrijven dat zich onderscheidt door zijn veelzijdigheid én actualiteit.

De inhoud van het 320 pagina’s tellende boek ‘Leven en overleven in de Biesbosch’- een combinatie van interviews, reportages en verslaggeving – boeit en ontroert. Zo’n 220 foto’s maken het een prachtig kijk/leesboek waarin verleden, heden en toekomst elkaar omarmen.

De vele interviews over leven en overleven in de Brabantse, Sliedrechtse en Dordtse Biesbosch gaan bijvoorbeeld over de watersnoodramp, Tweede Wereldoorlog en eigentijdse escalaties, over de huidige flora en fauna, het ontstaan en de toekomst van de Biesbosch, het project Ruimte voor de Rivier en de ingrijpende gevolgen ervan voor de bewoners. Natuurlijk gaat dit boek ook over de uitbreiding van het nationale Biesbosch Museum op een eiland in het hart van de groene delta.

Heemkundekring Onsenoort organiseert op dinsdag 13 september een lezing, waar Geke van de Merwe vertelt over dit onderwerp.
De lezing wordt gehouden in Partycentrum De Remise, Grotestraat 267 te Drunen.
Aanvang 19.30 uur, de entree is €4,-, incl. kop koffie/thee bij binnenkomst.
Aanmelden kan telefonisch 0416-320995, per mail bestuur@hkkonsenoort.nl of via de website www.hkkonsenoort.nl.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.