Tentoonstelling “Maasverbetering “1930 – 1940″

Heemkundekring Lith heeft een tentoonstelling georganiseerd die de periode 1930 – 1940 omvat en gaat over de tot dan toe omvangrijkste gerealiseerde waterwerken ter verbetering van de Maasoevers en waterstanden van de Maas.

Zonder reken- en computerapparatuur waren zowel de voorbereiding als de realisatie van dit project een technisch hoogstandje. Bovendien oogstte de techniek en apparatuur uit die tijd veel verbazing. Door ongeveer duizend arbeiders moesten met de hand vele m3  zand en klei uitgegraven en verzet worden. Het polderlandschap werd zodoende veranderd in een uniek technisch waterbouwkundig project . Met de realisatie van deze Maasverbeteringswerken brak er voor Oost-Brabant, die in de wintermaanden eeuwenlang door het water werd geteisterd, een tijd aan waarin die regio zich beter kon ontwikkelen.

Deze tentoonstelling brengt middels historisch fotomateriaal dit unieke project voor inwoners van Lith en andere geïnteresseerden nog eens goed onder de aandacht.

De foto-expositie is t/m 20 september 2014 elke maandag van 14.00 t/m 16.30 uur en op elke laatste zaterdag van de maand van 10.30 t/m 15.30 uur te bezichtigen op Marktplein 20 te Lith. De toegang is gratis.

26 april 2014

Meer informatie op de website van heemkundekring Lith of bel 0412-48 16 88

 

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.