Heemkundekring Onsenoort en Expositie Nieuwkuijk

Op zaterdag 28 en zondag 29 november 2014 zal in het Patronaat van Nieuwkuijk de “Expositie Nieuwkuijk” gehouden worden met de onderwerpen “De Dijkdoorbraak bij  Nieuwkuijk in 1880” en “Spargroothandel Mol-Pauwels”. De tentoonstelling is op beide dagen geopend van 10.30 uur tot 17.00 uur.

Over de dijkdoorbraak wordt dan het boek “De ramp van Nieuwkuijk 1880” uitgegeven, samengesteld door Bert Meijs. Het boek, met een prachtige kleurenomslag,  telt 162 pagina’s. De vormgeving van het boek is verzorgd door Paul Stamps. Over de Spargroothandel Mol-Pauwels wordt het boek “In ’t Land van Belofte” uitgegeven, samengesteld door Bart Beaard. Het boek heeft 108 pagina’s, in kleur, formaat A4 en heeft ook een prachtige kleurenomslag. De boeken zijn tijdens de expositie te koop voor €15,- per stuk en €25,- voor beide boeken. Nadien zijn de boeken te koop bij; Bruna in Vlijmen, Sikkers in Drunen, secretariaat van de heemkundekring (Grotestraat 103, Drunen, tel. 0416-320995) of via de webwinkel www.hkkonsenoort.nl.

Op beide middagen zijn er om 13.30 uur wandelingen naar de Nieuwkuijkse wiel met de natuurgidsen Bert van Opzeeland en Peter van der Velden. U kunt zich voor de wandeling opgeven bij de ingang van het Patronaat.

De toegang tot de expositie bedraagt €3,- per persoon, incl. een kop koffie of thee. De deelname aan de wandeling is gratis.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.